Vaccinatiecentrum Reizigersgeneeskunde
Logo GD Introductie

Bij ons verkrijgbaar o.a.

CARE PLUS O.R.S. Electrolyte ('Oral Rehydration Salts')
Het glucose-zoutpreparaat O.R.S. is werkzaam tegen uitdroging. O.R.S. is verpakt in sachets; de inhoud ervan moet worden opgelost in lauw, vooraf gekookt water. Het verdient aanbeveling om, vooral bij reizen in (sub)tropische gebieden, zakjes O.R.S. mee te nemen.

CARE PLUS Deet (diethyltoluamide)
Het meest effectieve insektwerende middel voor de huid is DEET. Hoe hoger de concentratie DEET des te hoger is de efficientie en langer de levensduur van het middel. Het tijdstip van de dag en welke ziekte voorkomen dient te worden bepalen wanneer de DEET gebruikt dient te worden. In geval van malaria en Japanse encephalitis moet de DEET na zonsondergang aangebracht te worden. Omdat muggen overdag denque en gele koorts overbrengen moeten de onbedekte delen overdag ingesmeerd te worden.
Bij zwangeren en kinderen onder de 12 jaar worden DEET vrije producten geadviseerd, bijvoorbeeld Mosiguard®.

CARE PLUS Wipes - desinfect
Speciale ontsmettingsdoekjes voor de reiziger in een compacte reisverpakking.
Deze doekjes bevatten naast isopropylalcohol nog twee essentiele werkzame stoffen:
- Chloorhexidine, maakt micro-organismen onschadelijk na korte contacttijd
- Cetrimoniumbromide (0,1%(, oppervlakte actieve desinfectans.

Deze unieke combinatie van stoffen is zeer effectief om pathogene (ziekteverwekkende) kiemen op de huid te reduceren. Het onscadelijk maken van schimmels, bacterien en virussen gebeurt al binnen één minuut.

CARE PLUS First Aid Kit Sterile
Deze verbanddoos is een uitgebreide set met steriele medische hulpmaterialen, samengesteld door tropendeskundigen. Ontwikkeld voor reizigers naar gebieden waar de hygiene in de medische zorg slecht is en waar een verhoogd risico bestaat op AIDS en hepatitis B-infecties.
Deze set bevat een artsenverklaring, in verband met de spuiten en naalden, die u op verzoek kunt tonen aan de plaatselijke grensautoriteiten. Naast spuiten en naalden bevat de set ook o.a. een infuusnaald, hechtdraad en naald en een scalpel.

CARE PLUS Travelnet
Dit muskietennet is zowel in geimpregneerde als niet geimpregneerde uitvoering verkrijgbaar. Het multivezel polyester waarvan deze netten gemaakt zijn is een zeer sterk materiaal. De Care Plus TravelNets zijn verkrijgbaar in 3 modellen. De Impregnatie van een net is minimaal 2,5 jaar werkzaam en tot 20 maal wasbaar
Afhankelijk van het gebruik en de reisbestemming, is er voor iedereen een model dat aan de wensen en eisen voldoet.

Terug